26

Re: Piraeus - banka za ...

Želim da pozovem sve mobingovane kolege da se uključe. Ne koristite svoje lične podatke, ali se prijavite, pridružite, oslobodite straha i odreagujte.

Takođe želim da pozdravim i pružim podršku svim preplašenim kolegama koji se noćima kidaju, muče i lupaju glavu "gde su pogrešili" i "šta su loše uradili"? Ništa.
Vaša jedina greška je što ste verovali ljudima, i to onima koji su vam prvom prilikom zabili nož u leđa, ne bi li sebe izvukli i svoje prljave poslove pokrili.


Plašljivko, ne boj se - tu je Mrvica!!!

27

Re: Piraeus - banka za ...

Шта се десило са куком и мотиком?

Нешто је утихнула буна.

"Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može."
Jovan Dučić

28

Re: Piraeus - banka za ...

gospođica Radić napisao/la:

Шта се десило са куком и мотиком?

Нешто је утихнула буна.


Ma dobro je vama. Ionako sve izgleda kao da jedan čovek piše. Imam utisak da je ovo lični obračun nekoga sa nekim iz banke i da situacija u banci nema veze sa ovim što se piše. Ili možda grešim?

29

Re: Piraeus - banka za ...

Вараш се бумбаре, грдно се вараш.

Уосталом, ако не желиш да помогнеш, немој ни да сметаш.

"Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može."
Jovan Dučić

30

Re: Piraeus - banka za ...

Bumbare idi zuji i ne smetaj. I ne provociraj nego gledaj svoja posla, ako ih imas. Lični obračun, piše jedna osoba  i te fore, prodaj nekom drugom.  Ima nas puno, mnogo više nego što možeš i da pretpostaviš. Da ti nije reko onaj Mišovića da pustaš takve buve ovde po forumu?  Isti onaj koji nema diplomu pravnog  fakulteta a ima platu 2000 evra. Možda mu je Mišović devojačko prezime kada njegovog prezimena nema na sajtu pravnog fakulteta.  Ili te je poslala gospođica Radić da nas miniraš, dok ona smišlja kako da nam podeli otkaze a da to bude po zakonu. Pazite ona sve radi po zakonu, ha, ha, ha . Ona po zakonu pokušava da sakrije visinu svoje plate, ali mi znamo kolika je i da će zbog svoje velike plate da nas pobije ako treba.

31

Re: Piraeus - banka za ...

Posto se u petak 14.12 sprema luda zurka sa orgijanjem, evo malo zagrevanja. Za zurku u Metropolu ima para a radnicima se smanjuju plate.


http://www.image-share.com/ijpg-1907-24.html

http://www.image-share.com/ijpg-1907-37.html

http://www.image-share.com/ijpg-1907-38.html

Bice i slika nakon zurke smile

32

Re: Piraeus - banka za ...

Da li znate da je pravnicima u Pireusu placena specijalna obuka (papreno skupa) o tome - kako uruciti (smestiti) otkaz zaposlenom, a da to bude papiroloski ispravno.

Ni to im nije pomoglo, jer broj tuzbi za nezkonit otkaz se polako ali sigurno povecava.

Koga interesuje, neka proveri na portalu suda.

I evo jos nekih novosti sa zvanicnog sajta banke:

"Radni ručak sa predstavnicima medija

-Piraeus banka je 19. novembra organizovala radni ručak sa novinarima tokom kojeg su predstavljeni rezulati i planovi Banke za naredni period.

Domaćin radnog ručka, Neoklis Neokleus, predsednik Izvršnog odbora Piraeus banke, je istakao da je Banka tokom sedam godina poslovanja na srpskom tržištu porasla, i u veličini i u obimu poslovanja. Trenutno, Piraeus banka posluje preko mreže koju čine 42 filijale, plasirala je oko 600 miliona evra kredita i ima više od 580 zaposlenih."


Lepo je Banka porasla, s obzirom da je u 2008. bilo 46 filijala, a sada smo se "prosirili" na 42!?

I otkud tih 580 zaposlenih? Bilo nas je mnoooogo manje, skresane plate - jednom, dva puta, nekima i tri puta, smanjen topli obrok, umanjen minuli rad, i regres je naravno - smanjen, jubilarne nagrade - minimizirane, novogodisnji paketici za decu - na istorijskom minimumu (kao euribor), pokloni za koleginice za osmi mart - davno vise ne postoje, ukinuto placanje prekovremenog rada (ali samo placanje - prekovremeni rad je i dalje ostao) za novu opremu i nove racunare - nema para, stedi se na olovkama, stedi se na papiru, na opremi, na platama, na svemu, a ovamo se dovlace novi ljudi. DOKLE I ODAKLE BRE!!!???

Nama pricaju da ce nas prebaciti u filijale zbog smanjenog obima posla u centrali, a onda naprimaju jos pedeset ljudi. Sebi, naravno nista od privilegija nisu ni umanjili, a kamoli ukinuli, pa se zapitajte...

Poslednje izmene Mrvica (05.12.2012 23:12:05)

33

Re: Piraeus - banka za ...

Čime se još bavimo:
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/ … &cl=36

"Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može."
Jovan Dučić

34

Re: Piraeus - banka za ...

Mrvice, u potpunosti se slazem sa tobom sto se tice nasih pravnika. U pravnom sekturu sedi sam ološ kako je to napisano u Tabloidu jednom (Jedino veci olos sedi u HR sektoru). Znam ih sve ko zutu paru i mislim da su svi do jednog olos nevidjeni, a ne samo gore pomenuti njihovi sefovi. Otkad je Tanja otisla pravni sektor je totalno neupotrebljiv, gube sve moguće sporove. Sve ih treba otpustiti do jednoga i dovesti nove ljude. Banka im plaća basnosnovne skupe seminare. To što nemaju odgovarajuce diplome ili su studirali po 10 godina je samo deo priče. Drugi deo je da su to moralne nakaze i šlihtare i da smo zbog njihovih ogromnih plata svi nadrljali.  Da li znaš da im je jedan od tih seminara drzao čovek koji  je završio hortikulturu na poljoprivrednom fakultetu? Licno poznajem coveka on mi se hvalio kako za dobru lovu drzi HR seminare Piraeus banci. Inace mucenik na poljoprivrednom radi za sicu. Koliki je procenat dobila mogu samo da pretpostavim.  Nasli stručnjaka za poljoprivredu da drži našim "stručnjacima" HR seminar kako se maltretiraju zaposleni. Žena iz Niša obolela od raka zbog Radićke i gadova iz pravnog i HR sektora.

35

Re: Piraeus - banka za ...

Polako ih sustiže Božija pravda. Ode Zorana Šubić iz HR sektora. Dobro je, povukla je nogu smile. Ajde gospođice-udovice Radić sa Karaburmu, daj i ti ostavku pre nego što te ne snađe neka slična muka kao Šubićku. Naravno, prestajemo da pišemo protiv banke ako ti daš otkaz. Pokaži sada koliko si lojalna Banci, ispali se iz Banke ili sav prljav veš ode u javnost. Dobro, možeš prvo da se nakrkaš i nacirkaš u Metropolu na naš račun.

36

Re: Piraeus - banka za ...

А која је то мука снашла Зорану? Зашто је отишла?
Њој уопште није било лоше у ХР колико је мени познато.

Видим да нам се из далеке грчке вратио г.дин Николопулос (регистровао се као нови члан форума). Хоће ли нам бар овде  испричати своја искуства око закупнина пословних простора за филијале и објаснити зашто су цене тих простора болесно и безобразно високе? Или је дошао да са собом води назад своје гркмене?

"Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može."
Jovan Dučić

37

Re: Piraeus - banka za ...

Privatni porodični problemi, ne bih da ulazim u detalje. Samo da ti kažem da isto čeka i Radićku. Kada ljudi shvate da nije sve u novcu onda postane kasno.

38

Re: Piraeus - banka za ...

Evo kuke i motike ponovo smile.
Gospodjica- udovica Radic nam je danas svima poslala pravila u vezi poverljivih informacija i imidža  (pazi imidža) banke. Gospodjice Radic , ti unistavas "ugled" i "imidz" banke i stoga trazimo tvoj momentalni otkaz. Slazem se sa kolegama i ja isto obecavam da necu da pisem po forumu ako ti das otkaz. Sto rece gore neko prvo se nakrkaj u metropolu na nas racun.
Ona kaze da  egzistencija naših porodica zavisi od primanja koja ostvarujemo u  Banci, ili ti u prevodu "Ako pisete po forumu efektive deca ce vam ostati na ulici". Ja kazem, forum efektive ce tebe gospodjice-udovice izbaciti iz Banke i to tako da te vise nijedna turisticka agencija nece primiti.
Onda gospodjica Radic kaze da u svakom momentu, cak  i u slobodnom vremenu stitimo njen ugled i njena ogromna primanja.
Ponašanje koje je u suprotnosti sa onim sto ona trazi predstavlja ozbiljnu povredu radne discipline koje banka tj. ona neće tolerisati. A ja kazem, dokle mislis gospodjice da ce Neoklis da te stiti, boreci se sa ogromnim gnevom koga ti izazivas kod zaposlenih? I on je to ukapirao, ne mozes vise da ga lazes i on ce uskoro da digne od tebe ruke i sutnuce te kao praznu konzervu.

39

Re: Piraeus - banka za ...

Pa ne znaju više gde su šta radili, koga ucenjivali, kome pretili a koga podmitili.

Tužbe protiv Banke rastu iz dana u dan. Klijenti, pravna lica, fizička lica, bivši zaposleni, sad je počelo i sa tužbama za mobing...

Žešće se drma i trese, ne znaju gde udaraju. Počeli su da se "kolju" i smeštaju sami sebi i međusobno. Klupko se polako ali sigurno odmotava. Ne može ovo još sto godina da traje, jer se i oni između sebe lažu, pa se sad tek ne zna ko je koga, gde, kako i zašto.

Počeli su udari i na sam vrh, oglasi za novog Head of Retaila, novi Branch Manageri...

Zato je vrlo bitno SVIMA nama začepiti usta, na smrt nas prestraviti i DOOORO zastrašiti da slučajno neko ne bi negde "propevao". Sve se prikriva, muti i petlja, ali meni se čini...neće još dugo.

Pukla je tikva, sad samo da vidimo koliki je čiji deo.

E, moja kuko i motiko, otud tolike zabrane za društvene mreže, informacije i imidž banke.

Ne znam samo da li su svesni da im i sva ta curkanja potiču baš iz HRa.

Poslednje izmene Mrvica (13.12.2012 00:00:36)

40

Re: Piraeus - banka za ...

Све најбоље, пуно среће, здравља и памети у новој 2013!!!

"Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može."
Jovan Dučić

41

Re: Piraeus - banka za ...

Dobili smo cestitku za Novu Godinu od Neoklisa, cveće cveta, ptičice cvrkuću Banka radi nikad bolje. Čak kaže da je ekonomska situacija u Grčkoj sjajna smile. Nažalost, ovo je sve kao vest u ogledalu. Od 1. januara nam je povećana kamata na stambene kredite. Platismo mi cenu lojalnosti po svom džepu.

Direktori nam i dalje lojalni svojim debelim novčanicima i novim službenim automobilima marke reno. Neko se tu debelo omrsio u ovim nabavkama.  Sledi nam ocenjivanje, nesposobni direktori dobili nalog da daju niske ocene ljudima kojima žele da smanje platu, bez obzira na stručnost i zalaganje na poslu. Uigrani scenario gospođice Radić. Slede i otpuštanja onih sa najmanjim platama.

Menadžment banke nemilosrdno troši novac na kupovinu službenih automobila. Propašćemo sa ovakvim nesposobnim rukovodstvom. Gospođica  Radić je u svom maniru na proslavu Nove Godine u Metropolu došla obučena u crno, izgleda da nam crno sprema ova ptica zloslutnica.

42

Re: Piraeus - banka za ...

Pozivam Narodnu Banku Srbije i guvernerku Jorgovanku Tabaković da ispita malverzacije od strane direktora i šefova sektora  u Piraeus banci.
Naime oni podkradaju Piraeus banku tako što uzimaju kredite na period do 5 godina po kamatnoj stopi od oko 2 %. Zatim taj isti novac oroče po kamatnoj stopi 6 % do 7%.
Malverzacije postoje i sa nabavkama službenih automobila, seminarima i svim mogućim. Jedna od najvećih malverzacija je i zakup službenih prostorija u Savogradu koje Banka plaća preko milion evra godišnje.

Dok oni kradu zahtevaju od nas da radimo i da trpimo mobing i razne ucene. Sad ce ocenjivanje, Radićka otišla u Nemačku a kad se vrati biće otkaza i smanjivanja plata.

43

Re: Piraeus - banka za ...

Postovani, nisam zaposlen u "vasoj" Piraeus banci i kada citam ovo, zaista mi vas je zao. Predpostavljao sam da je tesko i mucno raditi u bilo kojoj banci u doba krize ali nisam zamisljao da se stvari ovako razvijaju. Jesam tuzio vasu banku ali tome je predhodilo svasta. Clan sam grupe kradeus, sami znate kako je sve to islo. Niko od nas ne mrzi bilo koga od vas zaposlenih koje ocigledno tlace ali ono jezgro na vrhu banke...strasno, prosto neverovatno sta rade! Moje skromno misljenje je da su oni ipak slusali Atinu ili Holandiju. U Holandiji je centrala vase banke (ING investicioni fond) mislim da se tamo donose glavne odluke. Mozda vi znate bolje, ukolliko gresim. Da li neko moze da napise sta je sa onom Kilibardom. Cuo sam da je jos odavno degradirana i premestena na nizi polozaj. Prema meni je, kao klijentu bila izrazito neprijatna, vikala, pretila i izrekla gomilu gluposti i lazi. Pritom nije mogla da se zaustavi i to je trajalo...Ok, kapiram da su je na kursevima tako naucili, samo ona je dodala svemu tome svoj neuroticni karakter, bar tako mi se cini...Ili su preterali sa edukacijim njeni "ucitelji"
Takodje sam cuo da je Vajotis otpusten iz banke. Dobio je rok od 30 dana da sredi sve poslove i da pokupi pinkle. On mi nije izgledao kao totalno los lik u odnosu na ostale. Nikada nije gubio tlo pod nogama, nije histerisao i uvek je imao blagi osmeh na licu, osmeh koji nije pokvaren. Sa njim se lepo komuniciralo. Bio je predodredjen da bude dobar policajac a ostali su bili losi. Naravno, igra banke ali uvek ti je drazi onaj blazi lik! Ako moze malo inf u vezi svega toga, bio bih vam zahvalan.
Veliki pozz i drzite se na okupu!

44

Re: Piraeus - banka za ...

Čovek peva posle Piraeusa

Ja sam gazio u govnima do kolena,
I nemam više snova.
Koleginica mi se prodala
A kolegi su posekli sede kose.
I ja u ovom mutnom moru bluda i kala
Ne tražim plena:
Oh, ja sam željan zraka!
I mleka!
I bele jutarnje rose!
Ja sam drhtao u govnima do kolena,
i nisam pitao: zašto?
Brata sam zvao dušmanom kletim,
I kliktao sam kad su se varali klijenti,
I onda leti k vragu i Bog, i čovek, i šalter!
A danas mirno gledam kako mi željenu koleginicu
gubavi Grk grli,
i kako mi s glave raznosi krov; -
i nemam volje – il nemam snage – da mu se svetim.
Ja sam do juče pokorno sagibo glavu
I besno sam ljubio sram.
I do juče nisam znao sudbinu svoju pravu –
Ali je danas znam!
Oh, ta ja sam Čovek! Čovek!
Nije mi žao što sam hodao među najvećim ološem
i preživeo žuto-plave godine mobinga,
radi ovog svetog saznanja
što mi je donelo spas.
I ja ne tražim plena:
Oh, dajte meni još samo šaku zraka
I malo bele, jutarnje rose –
Ostalo vam na čast!

45

Re: Piraeus - banka za ...

Sandra Kilibarda je otisla u drugu banku. Takodje  i njen muz Vasilije je otiso iz banke. Vajotis je jos u Banci ali je niko i nista, organizuje krecenje zidova i menjanje kvaka na bravama. Njemu je bitno samo da jos koji mesec prima svoju ogromnu platu, pa makar morao i sam da kreci zidove. Ako Sanjuro imas kredit u CHF valuti, znaj da je Vajotis organizovao tu prevaru.

A pomenuo si kurseve za mobing i maltretiranje klijenata. Te kurseve nasim menadzerima za debele pare,  drzi covek koji je doktorirao na temu " Struktura funkcija i razvoj kvaliteta jabuka ", zove se Lazar Drazeta i ima titulu "doktor biologije biljaka". Pitam se koliki procenat od tih besmislenih kurseva uzima gospodjica Radic.

46

Re: Piraeus - banka za ...

Piraeus Banka Beograd će se uskoro spojiti sa "OTP" bankarskom grupom, tako da ce  predstavnici  iz pravnog sektora Mišović Neškolovani i Milančica Borota uskoro  biti smenjeni. Isto čeka gospodina (suvu drenovinu u svilenim rukavicama i novom službenom Renou) Dugostudirajućeg Josipovića i gospođicu Mobing Radić i Ivančicu Maksić. Gospodo menadžeri vreme je da trazite novi posao. Ničija nije svetlela do zore, a vaša je baš dogorela.

47

Re: Piraeus - banka za ...

sanjuro napisao/la:

Dopala mi se pesma, oslikava situaciju. Hvala autoru sto je objavio, da mozemo procitati!
Cudno je to da se OTP zainteresovala za fuziju sa PB. To je bas novost. Cuo sam de je PB jos ranije pokusavala prodati sve kredite u CHF za malu lovu ali da to nije uspelo...Vajotis! Niste mi napisali kako je doslo do njegovog otkaza? Da li je u pitanju nesposobnost ili svadja....
Cujem da se sprema veliki spisak za otpustanje u Piraeusu. Samim tim sto se spajate sa OTP bankom, ta vest me ne iznenadjuje. Da li zbog toga strada obican posteni radnik ili ce nagrabusiti samo menadzment i jos neke strukture jer, kazu da je spisak bas veliki. Takodje, prica se da policija ponekad svrati u centralu ali ne znam zbog cega. Pricalo se cak o mogucnosti da PB ode u stecaj ali...naravno, to je malo verovatna varijanta. Ako mozes, daj neke odgovore...

Pozdrav!

Vajotis je zglaznuo kod Neokleosa, trebalo je odavno da ode u penziju ali je valjda potegao neke veze pa sad kreci kancelarije i menja brave za ogromne pare. Neokleos je za svog zamenika postavio Frustisa i zadrzao Kariotisa. U izvrsnom odboru su i dve figure Milinkovic i Svetlana Ristic koji samo sluze da popune broj.

Ne znam da li si ti sanjuro medju onom specijalnom grupom koja je pljuvala banku po medijima pa dobila sve sto je trazila, ili u onoj drugoj koja je dobila mnogo manje. Inace to je filozofija menadzmenta banke, onima koji vode najcrnju kampanju protiv banke daju sve a zaposlene mobinguju da bi potpisali anekse za neverovatno visoke kamatne stope. Eto sta menadzment misli o svojim zaposlenima, tretira ih bukvalno kao robove. Ja srecom vise nisam u banci a kolegama koje su ostale neka je Bog u pomoci.

48

Re: Piraeus - banka za ...

Sanjuro sto si zapeo sa otkazom za Vajotisa, nema otkaza samo je degradiran po funkciji ali ne i po plati. Smenjen je zbog frke oko švajcaraca. Tačno je da se spremaju otpuštanja, ali će nažalost stradati najviše oni čije su plate najmanje. Uigrani scenario, nameštena ocenjivanja od nameštenih ocenjivača. Policija često svraca u centralu zbog poslova pranja novca sa raznim sumnjivim klijentima, među kojima je i Milan Beko. Što se stečaja tiče nije malo verovatna varijanta vec postoji dobra verovatnoća. Beko ima milionske kredite i ne plaća baš redovno rate. Ukoliko bi i Beko bio uhapšen evo ti i stečaja Piraeusa.

49

Re: Piraeus - banka za ...

Ephifanio, znam da postoje dve grupe. Ja pripadam onoj koja je potisala aneks u kome je sve vraceno na staro, 3.9 kamatna stopa a marza banke je fiksna i iznosi 2%. Ima i onih koji sede na lovorikama, bolji uslovi... zasluzili su!  Moze li malo detalja o tome, bio bi ti vrlo zahvalan... Zauzvrat, dobices i ti neke detalje koji ce koristiti svima vama koje cimaju do besvesti...Pozz


...Jos nesto!
Ukoliko imas jos koju pesmu, molim te napisi...Ova mi se bas svidela, ovaj deo pogotovo:

Brata sam zvao dušmanom kletim,
I kliktao sam kad su se varali klijenti,
I onda leti k vragu i Bog, i čovek, i šalter!
A danas mirno gledam kako mi željenu koleginicu
gubavi Grk grli,
i kako mi s glave raznosi krov; -
i nemam volje – il nemam snage – da mu se svetim.
Ja sam do juče pokorno sagibo glavu
I besno sam ljubio sram.
I do juče nisam znao sudbinu svoju pravu –
Ali je danas znam!
Oh, ta ja sam Čovek! Čovek!

Poslednje izmene sanjuro (27.01.2013 22:53:19)

50

Re: Piraeus - banka za ...

Sanjuro ti si medju onima koji su dobili sve sto su trazili, ima vas oko 100 ili malo vise. to nije nikakva tajna to znaju svi u banci. Vi koji ste nevidjeno pljuvali banku ste dobili to sto ste dobili a zaposleni banke koji ostavljaju dusu na poslu su naterani da potpisu anekse na euribor + 5 i libor + 5, pa ti vidi sta se vise isplati.